Tuesday, October 9, 2012

SAINT GEORGE CITY OF DEBATE VII


Debate Club Sfântu Gheorghe şi ARDOR Transilvania vă invită să participaţi la cea de-a şaptea ediţie a competiţiei de dezbateri publice “Saint George, City of Debate“, 1-3 martie 2012. 

Ne bucură succesele de la primele 6 ediţii, la ultimele participând aproape 100 de echipe, record absolut pentru o competiţie de dezbateri din ţară. Având în vedere faptul că pe lângă suportul logistic excelent oferit de ARDOR Transilvania, echipa de arbitrii de top va fi condusă Emi Beteringhe, unul dintre veteranii debate-ului din România, actualmente președinte ARDOR Muntenia, suntem convinşi că "Saint George, City of Debate VII" va suscita interesul comunităţii debaterilor, indiferent de nivelul de experienţă.

Ţinând cont de experienţa acumulată în anii trecuţi şi de recomandările primite de la participanţi, am hotărât ca în rundele de calificare participanţii să dezbată două moţiuni pregătite și două impromtu, urmând ca în eliminatorii să se joace runde impromptu, iar finala să fie tot pe o moţiune pregătită. Bineînţeles că nu vor lipsi trofeele şi medaliile pentru primele trei locuri, plus trofeul transmisibil "Saint George, City of Debate", aflat actualmente în posesia AES Ploiești, câştigătoarea de anul trecut, club care primește astfel dreptul să înscrie o echipă gratuit în competiție.

Temele competiţiei şi celelalte detalii organizatorice vor fi anunţate cel mai târziu în 15 ianuarie 2012. La competiţie poate lua parte orice echipă de liceeni, indiferent de experienţă.

Taxa de participare:
100 lei / participant (include 2 nopţi de cazare, 6 mese, 3 coffee break, diploma de participare individuală, kit inscripţionat - agendă, tricou, pix, ecuson, insignă, CD, revistă cu program, harta oraşului Sfântu Gheorghe + invitaţie la karaoke party şi acces gratuit la alegere la fotbal, paintball, tenis, teatru)

Înscrierile se pot face între 1 noiembrie 2012- 1 februarie 2013 pe mail  guruianu@gmail.com și va fi achitată 50% din taxa de participare în contul Asociației de Tineret Ecou nr. RO38CECECV0143RON0185620 deschis la CEC Bank Sfântu Gheorghe. În cel mai scurt timp veți primi o confirmare din partea organizatorilor.

VĂ AŞTEPTĂM CU ATMOSFERĂ FAINĂ ŞI O ECHIPĂ DE VOLUNTARI ORICÂND GATA SĂ VĂ AJUTE!


Tuesday, October 2, 2012

S.G. DEBATE CORNER I






mai multe foto aici: https://www.facebook.com/groups/sgdebatecorner/


Peste 30 de participanți la ediția inaugurală a Debate Corner. 10 discursuri constructive și câteva replici, mai bine de o oră de dezbateri cu sens din partea celor care au avut ceva de spus pe tema închiderii circulației în centrul orașului Sfântu Gheorghe... Sper să vedeți în curând și câteva secvențe filmate.Mulțumim Dandu Sorin atât pentru filmări, cât și pentru fotografii și ne vedem peste o lună în ultima joi din octombrie la DEBATE CORNER II.


Ar trebui restricționată circulația autovehiculelor în centru?

Pentru prima ediție, organizatorii propun o temă extrem de actuală și în jurul căreia se pot naște discuții aprinse: Circulația rutieră ar trebui restricționată în centrul orașului Sfântu Gheorghe? (întotdeauna, pe timpul verii sau la sfârșit de săptămână)
Cu acest prilej, lumea dezbaterilor academice din oraș „coboară în stradă și invită pe oricine este interesat să participe și să asculte „viitorii lideri ai comunității” sau chiar să intervină atunci când este cazul, exact ca într-o agora modernă, cu respectarea regulilor și a bunei cuviințe.